"Είναι σοφός ο γονέας που γνωρίζει το παιδί του" Ουίλιαμ Σέξπηρ

Για μέναΗ Σίλεια Δημουλή είναι ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος. 

Η ενασχόλησή της με τα παιδιά και τις συμπεριφορές αλλά και τις δυσκολίες τους την οδήγησε στο να μάθει παραπάνω για τις μαθησιακές τους δυσκολίες, αλλά και στο πώς να τα βοηθάει αποτελεσματικά  τα ίδια αλλά και τους γονείς. 

Στην πορεία, το ενδιαφέρον της την οδήγησε και στην εφηβική ηλικία ώστε να μπορεί να συνεχίσει τη φροντίδα σε όλες τις ηλικίες της ελληνικής οικογένειας, στο μαθησιακό, συμπεριφορικό και συναισθηματικό επίπεδο.

--

Σύντομο Βιογραφικό 
Η Δημουλή Σίλεια έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα (2001-2005). Έπειτα απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Παιδοψυχολογία, από το University of Lancashire της Αγγλίας (2008-20010). Στην πορεία, ασχολήθηκε με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό Εφήβων (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) (2009), αλλά και την Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία (Συστημική Προσέγγιση)(2006-2009). Τέλος, ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στη Διάγνωση και την Αποκατάσταση των Μαθησιακών Δυσκολιών (BTEC DIPLOMA in SPLD DYSLEXIA-Athenian College)(2008-2011).

H Δημουλή Σίλεια είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (752/08).
Εργάζεται στον ιδιωτικό της χώρο, όπου η ίδια και οι συνεργάτες της υποδέχονται οικογένειες, εφήβους, παιδιά, ζευγάρια, άτομα για συμβουλευτικές συνεδρίες ή ψυχοθεραπείες.

Στον ίδιο χώρο, λειτουργεί Πρόγραμμα ΟΜΑΔΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ και ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ για Εφήβους και Άτομα με Μαθησιακές Δυσκολίες.
Στο Κέντρο της (Κέντρο Μάθησης και Εξέλιξης) διεξάγονται αξιολογήσεις προσωπικότητας και διαγνώσεις μαθησιακών δυσκολιών. Επίσης, στο ΚΜΕ γίνονται συνεδρίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας και ειδικής διαπαιδαγώγησης.
Στον ίδιο χώρο λειτουργούν τμήματα μελέτης για παιδιά 6-16 ετών. Επίσης, ειδικοί αναλαμβάνουν τη δημιουργική απασχόληση παιδιών και εφήβων (θέατρο, εκμάθηση κόμιξ, παραδοσιακοί χοροί, αγγλικό τμήμα).
Τέλος, μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες το Κέντρου της είναι η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ και ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ.

Η Σίλεια Δημουλή είναι Επιστημονική Συνεργάτιδα Παιδικών Σταθμών και Περιοδικών που έχουν ως θέμα το παιδί. Τέλος, προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε Δήμους της περιοχής των Βορείων Προαστίων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου